Aether Installation, 2016

Collaborator: Marco Chow, Roni Haravon,Saadman Ahmed, Lucy Lin, Diana Si, Mayuri Paranthahan

Drawing the eyes away from the existing lateral views, this pavilion focuses the attention on the ground and sky. One must remove their shoes to enter, ramping up the entrance, and stepping down into the water-filled base. A collection of birdhouses strung above are removed one by one by each guest, slowly revealing the sky. This simple, playful act alters the temporal nature of the pavilion. When guests take home a birdhouse, the pavilion continues to exist, disassembled, throughout the season.

On a tight budget, a majority of the connections in the structure use zip-tags. After the pavilion was taken down, over 90% of the wooden members were returned in perfect condition.

76fcab41441111-57a611690b9c5

0ba85441441111-57a611690a14b

5ebfd041441111-57a611690c86c

 

674e0541441111-57a611690dd36

 

09b38641441111-57a611690e328

 

Share on TumblrShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page